Vardagssvenssons flykt från magsjuka TL:DR (1/2)
Låt mig måla upp en bild av två dagar i en svennes liv med början på helgen.
Vi döper vår karaktär till könsneutrala "Sam", så får Ni föreställa Er vilken lagom persona Ni vill. Om Ni önskar att inbilla Er att det är veganskt kött vi talar om, är Ni välkommen att föreställa Er det. Jag har inget emot veganer, sålänge de ej betar på min gräsmatta. Med tanke på att jag inte har någon egen gräsmatta så är även det svårt att uppnå.
Vardagar i Sams liv är ganska enkla när det kommer till matlagning. Halvfabrikat, Mamma scans köttbullar, fiskpinnar, blodpudding, någon överbliven Kronfågelns kyckling som värms upp tillsammans med nykokta kolhydrater, typ pären eller gammeldagsmakaroner. Lite ketchup, remuladsås eller hamburgasås på sidan sådär enkelt huh?
Det tar lite tid, men all mat är färdigt samtidigt ±5 minuter. Sallad, kolhydrater, VeganÄlgkött och sås. Glutenfria baguetter med smör och ost servas också. Slänger säkert in någon flaska rött på bordet också. Fint ska det va'.
Maten dukas fram och slukas med gusto, men eftersom Sam är en flitig liten odefinierbar könsneutral filur, har Sam självklart gjort nog för både sig själv, besöket, grannen, kompaniet, katten och hunden likväl som matlådor för ett par dagar under veckan som kommer.
Så fort alla har ätit klart, städas kylvarorna undan till kylen, maten lastas i matlådor och markeras med frystejp. Överbliven mat sorteras och vid behov fryses in.
Inte så ovanlig middagsrutin tänker jag mig? Ingen magsjuka här inte. Allting har ställts in i kylen så fort som möjligt och allt är i ordning. Sam, kan lägga sig med gott samvete.
Morgen efter går Sam självklart till jobbet. Det äventyret kan man läsa om en nästa gång. Låt oss hålla det kort för att undvika en TL:DR. Del 1 avklarad.
Leave a Comment